Uniunea Studenților din România invită studenții la uniFEST

Uniunea Studenților din România anunță o nouă ediție a festivalului studențesc UniFEST. Tematica ediției de anul acesta este Explore your UNIverse, subiect ce își propune să încurajeze studenții din întreaga țară să profite de oportunitățile de dezvoltare personală facilitate de evenimentele organizate și să iasă din zona de confort.

Aflat la cea de-a 22-a ediție, festivalul studențesc UniFEST se va desfășura în perioada 3-13 noiembrie, promovând în continuare ideea de la care acesta a pornit în anul 2001, anume Distracție gratis, NU degeaba! Acest motto va fi adus la viață prin evenimentele de tradiție ale festivalului, ce vizează 4 mari direcții importante pentru dezvoltarea personală și educațională a studenților: cultură, educație, sport și divertisment. Cel mai mare festival studențesc se va desfășura în 12 orașe din țară: București, Pitești, Iași, Suceava, Cluj-Napoca, Sibiu, Alba-Iulia, Satu-Mare, Craiova, Oradea, Arad și Timișoara.

Pe toată perioada proiectului, studenţii vor beneficia de bilete gratuite la spectacole de teatru, operă, dar și de acces la muzeele din orașele UniFEST. Studenții vor putea să intre în posesia biletelor și invitațiilor pe baza legitimației de student, mergând la stand-urile organizate în cadrul campusurilor studențești din fiecare oraș. Totodată, unul dintre evenimentele de tradiție ale festivalului este Noaptea Albă a Teatrului Studențesc, activitate cu ocazia căreia studenții se bucură de piese de teatru și momente artistice, pe durata unei întregi nopți, de la apus până la răsărit. Sportul este o parte importantă a vieții de student. Anul acesta studenții au ocazia să participe la campionate de fotbal, baschet, volei, chiar și la un cros studențesc, încurajând astfel un stil de viață activ și sănătos. Pe lângă sport în sine, ne dorim ca aceste activități să dezvolte spiritul competitiv și de echipă al participanților.

Organizațiile studențești din toată țara, membre ale Uniunii, sunt cele responsabile de organizarea tuturor activitățiilor din cadrul festivalului. Acestea pregătesc evenimente unice, gândite pentru a fi pe placul studenților din fiecare mare centru universitar.

Uniunea Studenţilor din România este una dintre cele mai mari federaţii studenţești din ţară, reunind un număr de 115 organizaţii din 16 centre universitare. Scopul statutar al federaţiei este acela de a reprezenta, promova și apăra drepturile studenţilor, în raport cu actorii relevanţi la nivel naţional, în special Ministerul Educaţiei, Ministerul Familiei Tineretului și Egalității de Șanse, Parlamentul, Guvernul, Președinţia României, precum și municipalităţi și universităţi.

Federaţia creează contexte de socializare şi dezvoltare pentru tineri, apără, promovează şi reprezintă drepturile studenţilor, aduce propuneri de politici publice şi sprijină integrarea rapidă în viaţa socială şi profesională a acestora.

Detalii despre activitățiile și evenimentele UniFEST regăsiți pe paginile de Instagram și Facebook ale festivalului, pe site-ul Web, dar și pe paginile principale și zonale ale Uniunii. Link-urile către acestea pot fi găsite la finalul acestui comunicat.

Date contact:

  • Ingrid Ciobotaru, Director General al Uniunii Studenților din România & Project Manager UniFEST 2023

0765 201 829

ingrid.ciobotaru@uniunea-studentilor.ro

  • Oana Voinea, Coordonator Marketing&PR UniFEST 2023

0737 146 620oana.voineapr@gmail.com