Proiecte

Proiecte

01

Congresul Studenților din România

 

 

Congresul Studenților din România este un proiect ce reunește studenții din întreaga țară, implicați în rezolvarea problemelor ce persistă în cadrul sistemului socio-educațional actual.

Creând o punte de comunicare și cooperare între studenți și reprezentanții instituționali ai sferei educaționale, Congresul își propune să caute soluții și, totodată, să inoveze prin culegerea revendicărilor și analizarea nevoilor studenților români.

Această comunicare este mijlocită de organizarea mai multor workshop-uri care abordează teme de interes general, căutând astfel să se identifice nevoile acestora atât în ceea ce privește sistemul educațional, cât și viitorul proces de angajabilitate.

02

Summer Camp by USR

summer-camp

USR Summer Camp activează în vederea promovării unui stil de viață sănătos în rândul studenților din România. Performând prin 14 ediții consecutive, SummerCamp însumează o gamă largă de activități sportive, seri tematice, acțiuni de ecologizare, educație non-formală.

Astfel, tinerii reușesc să ia contact cu o alternativă sănătoasă și, totodată, distractivă de petrecere a timpului liber.

USR SummerCamp este un proiect național și reunește anual, timp de 50 de zile, mii de studenți la Costinești, unde se desfășoară zilnic numeroase acțiuni cu precădere sportive, dar și educaționale. Ediția din 2019 a câștigat premiul întâi la secțiunea sport, oferit în cadrul Galei Tineretului din România, de către Ministerul Tineretului și Sportului.

03

Academia
de Training pentru Elevi
- ATE

ate logo

Academia de Training pentru Elevi se adresează elevilor de liceu, reprezentând un program de pregătire ce asigură dezvoltarea personală, orientarea în carieră și, implicit, contribuie la formarea unui parcurs profesional ascendent.


Elevilor le sunt livrate noțiuni și cunoștințe prin intermediul sesiunilor de formare, în vederea asigurării suportului necesar în ceea ce privește alegerea domeniului de studiu, întregul proces conducând către performanță într-o viitoare carieră bazată pe studiile realizate.

În viitor, ne propunem creșterea semnificativă a beneficiarilor direcți prin semnarea parteneriatelor cu licee atât din mediul urban, cât și rural.

04

Festivalul uniFEST

unifest-logo

Festivalul UniFEST, cel mai mare festival studențesc, cu o tradiție de 20 ani, asigură anual studenților români din diferite centre universitare o gamă largă de acțiuni și evenimente puse în slujba motto-ului: “Distracție gratis, nu degeaba!” Desfășurat pe o perioadă de 11 zile, încă din 2001,  Festivalul UniFEST asigură studenților din România acces gratuit la diverse activități atât pe plan cultural- educațional, cât și sportiv, concretizate în bilete la teatru, film, operă, ateneu, muzee, traininguri, seri tematice și diverse competiții sportive, toate oferite în baza carnetului de student.

Finalul fiecărei ediții reunește peste 8 000 de studenți în sălile de spectacol la un MegaConcert cu cei mai cunoscuți artiști din țară. Dintre cele mai recunoscute nume care au urcat pe scenă amintim: Vunk, Voltaj, Direcția 5, Smiley, 3 Sud Est și Carla’s Dreams.

Toate aceste demersuri își propun dezvoltarea sferei studențești din România prin educație, sport și activități non-formale.
Ediția din 2018 a câștigat premiul I pentru cel mai bun proiect studențesc din România, oferit în cadrul Galei Tineretului din România de către Ministerul Tineretului și Sportului.

06

InTrain

intrain

InTRAIN este proiectul Uniunii Studenților din România ce reunește studenții traineri din toate colțurile țării cu scopul de a-și împărtăși experiențele și cunoștințele acumulate în vederea îmbunătățirii calității informațiilor livrate și metodelor de predare din cadrul acestora.

Totodată, proiectul urmărește crearea unor legături bine definite între traineri, menite să faciliteze buna desfășurare a viitoarelor activități puse în slujba educației non-formale.

În urma ultimei ediții, s-au pus bazele formării “Ghidului Trainerului USRist”, un manual care cuprinde cele mai importante aspecte pe care trebuie să le valorifice și, respectiv, să le aplice un trainer.

05

Școala de Leadership

logo-leadership-alb-

Scopul proiectului „Școala de Leadership” este dezvoltarea abilităților și a spiritului de inițiativă pentru un număr de 60 de studenți cu scopul de a-i motiva în vederea implicării în proiecte locale și în activitatea de reprezentare.

Proiectul contribuie la creșterea gradului de participare a studenților la viața societății prin intermediul activităților din sfera educației non-formale și cu ajutorul unor traineri profesioniști.


Vor beneficia de sesiuni de instruire, dobândind noi abilități pentru formarea și coordonarea altor studenți în activități noi și o mai bună reprezentare în raport cu facultatea, universitatea, comunitatea locală și alte instituții publice.

07

Academia de training

ATE

Academia de Training este un program inițiat și susținut de Uniunea Studenților din România (USR), ce își propune să faciliteze accesul studenților la educație non-formală prin organizarea de numeroase traininguri și workshop-uri de dezvoltare personală și profesională.

Academia de Training se implementează în toate centrele universitare ale României unde se livrează o gamă diversificată de cursuri cu scopul de a dezvolta abilitățile studenților.

Dintre acestea amintim: comunicare, public speaking, gestionarea timpului, gestionarea echipelor, limbaj neuro- lingvistic, management de proiect, scriere de proiect etc.

05

Studenții Plantează

Add a subheading (13)

Studenţii Plantează este o iniţiativă studenţească născută în cadrul Societăţii Studenţilor Voluntari, care a reuşit încă de la prima ediţie să adune 16 asociaţii studenţesti din cadrul Uniunii Studenţilor din România.
Acest miscare studenţească are ca şi scop oferirea unei voci tuturor tinerilor din România care pot lupta împotriva degradării mediului şi schimbărilor climatice prin intermediul împăduririlor.
Ne propunem ca proiectul să ajungă în decursul următorilor ani la nivel naţional, astfel, în fiecare primăvară şi toamnă, când este sezonul plantărilor de copaci, în toată România să existe evenimente de plantare realitate de studenţi.

07

Masa Critică

272856039_101461459130551_7957107794008630987_n

Masa Critică este primul grup de reacție multidisciplinar academic din România – acest grup va fi format din studenți ce își desfășoară studiile în domenii cheie pentru societatea noastră. Proiectul intitulat Masa Critică este primul de acest fel iar documentele de reacție și analizele desfășurate în cadrul acestuia se vor transmite către publicul general, instituțiile abilitate și către factorii decidenți din România și din forul European.

Obiective principale: Analizarea principalelor subiecte esențiale, redactarea, publicarea și transmiterea documentelor de reacție, combaterea dezinformării, oferirea unor puncte de sprijin către factorii decizionali, intervenția în forurile publice, acapararea unor puncte central-informaționale, Transferarea de cunoștiințe către populația generală, schimbul de informații cu structuri specializate.