Un efort unitar pentru un viitor mai verde Studenții Plantează pentru a IV-a ediție

Studenții Plantează – Ediția a IV-a: programul prin care peste 700 de studenți își lasă amprenta asupra mediului în România. 

Uniunea Studenților din România (USR) contribuie la viitorul verde al României prin a IV-a Ediție a proiectului ,,Studenții Plantează”. Scopul acestei campanii este de a aduce un beneficiu semnificativ mediului înconjurător, dar și de a educa tinerii cu privire la importanța conservării și protejării mediului natural.

Proiectul se va desfășura pe toată perioada lunii martie în orașele Craiova, Iași,

 Cluj-Napoca, Timișoara și București700 de studenți vor participa în cadrul proiectului „Studenții Plantează” desfășurat cu sprijinul a celor opt sponsori.

  • 17 martie – Craiova, comuna Breasta;
    • 18 martie – Iași, la amplasamentul C.A Rosetti; 
    • 24-25 martie – Ocolul Silvic Bolintin Vale (Vânătorii Mici);
    • 24 martie – Cluj, Ocolului Silvic Aiud; 
    • 31 martie – Timișoara, în zona Silagiu.

Proiectul se află la a IV-a ediție, continuând sub forma unei campanii studențești realizate în beneficiul naturii, menite să încurajeze tinerii să inițieze și să se implice în activități de împădurire și ecologizare. Un număr din ce în ce mai mare de studenți fac parte din „Studenții Plantează”, ceea ce demonstrează interesul și grija tinerilor față de mediu. În noiembrie 2022, programul s-a derulat cu implicarea a 28 de asociații și 350 de voluntari, având un impact în vizibil către public de peste 130.000 oameni. Anul acesta, 50 de ONG-uri studențești și parteneri vor aduce 700 de voluntari, care vor contribui la reîmpădurirea facilitată de Romsilva din țară.

            „Studenții Plantează”  este un proiect creat de către Societatea Studenților Voluntari sub umbrela Uniunii Studenților din România. Campania răspunde nevoii clare de remediere a schimbărilor climatice, apelând la tineri din întreaga țară. Potrivit unui sondaj realizat de compania multinațională de cercetare de piață, Ipsos, până la 32% dintre tineri consideră degradarea mediului și schimbările climatice fiind printre cele mai grave probleme cu care se confruntă lumea, în contextul în care la nivel european aproape jumătate (46%) dintre tineri sunt de aceeași părere. În plus, programul încurajează studenții implicați să-și formeze perspective de viitor sustenabile și care aduc un beneficiu mediului, 83% dintre tinerii români considerând că schimbările climatice vor avea un impact semnificativ asupra viitorului lor. 

(sursa: https://www.ipsos.com/ro-ro/despre-noi)