Uniunea Studenților din România (USR), federația care reprezintă interesele a 400.000 de studenți la nivel național și Liga Studenților Originari din Republica Moldova (LSORM), organizează, în data de 20 mai, Congresul Studenților din România și Republica Moldova. Acest eveniment reprezintă șansa unică ca tinerii de pe ambele maluri ale Prutului să susțină printr-o voce unică viziunea lor pentru un viitor al coeziunii și valorilor democratice. Colaborarea dintre studenții români și cei din Republica Moldova constituie o premieră, iar Congresul își propune să devină un pod între tineri, construit în baza valorilor ce ne unesc.
An de an, sute de studenți din toată țara se întâlnesc la Palatul Parlamentului pentru a dezbate teme presante, dar și oportunități pe care tinerii le pot valorifica pentru a se dezvolta, atât național, cât și la nivel european. Devenit în acest an Congresul Studenților din România și Republica Moldova, proiectul se bazează pe parteneriatul dintre Uniunea Studenților din România și Liga Studenților Originari din Republica Moldova (LSORM), prima organizație de tineret care reprezintă vocea studenților de peste Prut.
„Congresul de anul acesta este un eveniment special, unic în istorie, un punct de reper pentru dorința comună a tinerilor de a se dezvolta într-o societate democrată, incluzivă și diversă. Congresul a devenit o coagulare de forțe a studenților din România și Republica Moldova prin care nu doar dezbatem și propunem soluții referitoare la mediul educațional, ci reprezintă o platformă, o voce unică și unită a tinerilor români și basarabeni. Ne așteptăm ca în ziua evenimentului să avem alături de noi peste 1.000 de studenți care să susțină împreună un viitor european pentru România și Republica Moldova.
Congresul Studenților din România și Republica Moldova este vocea tuturor celor care cred în schimbare”, a declarat Alex Alexandrescu, project manager al Congresului Studenților din România și Republica Moldova.
Până la data evenimentului, peste 100 de studenți din România și Republica Moldova vor lucra împreună, organizați în cadrul a trei Grupuri de Lucru (GDL) pentru a crea o rezoluție care va cuprinde obiective și soluții implementabile pentru dezvoltarea unui viitor digital, cu învățământ de calitate, inovativ. Rezoluția va avea în vedere trei perspective strategice: O economie și societate digitală, Învățământ de calitate și integrare profesională și Europenism.
Congresul se va desfășura în data de 20 mai și va urmări să ilustreze eforturile tinerilor de a contura un mediu economico-social prielnic, o piață a forței de muncă incluzivă și competitivă și o societate clădită pe valori europene pentru România și Republica Moldova.
Date de contact:
Alex Alexandrescu, Project Manager și Vicepreședinte al Uniunii Studenților din România
Mail: alexandru.alexandrescu.ozunu@gmail.com
Telefon: (004) 07.39.968.464