USR despre leadership în pandemie: Crizele ne fac mai puternici!

USR despre leadership în pandemie: Crizele ne fac mai puternici!Uniunea Studenților din România a organizat în perioada 22-24 octombrie proiectul „Școala de Leadership”, în localitatea Pârâul Rece, Hotel Piatra Craiului. Proiectul a fost finanțat de către Ministerul Tineretului și Sportului. Scopul evenimentului a fost de a vorbi despre leadership în vremuri de criză, despre provocările pe care le au de înfruntat studenții în această perioadă, precum și de a crea un liant între generațiile de lideri ai mișcării studențești din trecut, prezent și viitor.‚‚Pandemia ne pune pe toți la încercare, deci e momentul în care avem nevoie unii de alții și mai ales avem nevoie să învățăm unii de la alții.

Crizele ne fac mai puternici dacă știm să învățăm din ele, iar mișcarea studențească a arătat că vrea să devină și mai rezilientă. Tocmai de asta am discutat 3 zile cu foști lideri ai mișcării despre problemele pe care le au studenții acum, când aproape nimic nu mai este cum era, despre cum văd ei noile provocări, dar și lecțiile pe care le-au învățat ei din crizele din trecut’’, a declarat Alexandru Vasile, președintele Uniunii Studenților din România.‚‚Pe această cale mulțumim tuturor facilitatorilor care au permis buna desfășurare a acestui proiect, în special MTS, și sperăm să îl introducem în calendarul anual al studenților’’, a adăugat liderul Uniunii.

De-a lungul celor 3 zile cei 56 de participanți proveniți din toate zonele țării au luat parte la sesiuni de training, coaching și debate pe tema leadershipului. Principalele teme discutate au fost::Conștientizarea nevoii liderilor în mediul studențesc;Percepția studenților privind valorile liderului în contextul actual față de generațiile precedente;Barierele întâlnite în procesul de formare a unui lider;Reiterarea importanței proiectul în dezvoltarea participanților și asumarea poziției de viitori lideri ai societății.

Toți participanții se întorc cu forțe proaspete la asociațiile lor și continua pregătirile pentru ediția aniversara unifest, ajunsa la a 20-a ediție, care va fi organizat cu ajutorul organizațiilor și centrelor universitare din țară.La eveniment au vorbit foști lideri ai mișcării studențești, alumni ai Uniunii:-Andrei Robert Botez, fost președinte USR;-Cristian Lumezeanu, fost președinte USR;-Cornel Dumitriu, fost președinte al asociației LSGG;-Ramona Lungulescu (Toma), fostă președintă a asociației ASFIG;-Radu Petrariu, fost prim-vicepreședinte USR-Nicolae Rogoz, fost director comunicare USR;-Victor Țăpeanu, fost președinte al asociației LSUNATC;-Adriana Popovici, fost director traininguri USR.Toți participanții au fost vaccinați, au păstrat distanțare socială și au purtat măști

#UniuneasuntemToți#USReștiTU